Haber

Arefe günü teravih namazı kılınır mı? Teravih namazı arefe günü kılınır mı? 20 Nisan’da teravih var mı yok mu?

Ramazan Bayramı’nın gelmesiyle birlikte namaz vakitleri araştırılıyor. Acaba teravih namazı bayramdan bir önceki gün olan Arefe günü mü kılınır? Arefe günü teravih namazı kılınır mı, Arefe günü teravih namazı kılınır mı sorularına cevap aranır. Arefe günü teravih namazı kılınır mı? 20 Nisan’da teravih var mı yok mu? Teravih namazı arefe günü kılınır mı? Detaylar burada…

AREFE ÜZERİNDE TEREVİ NAMAZI KILIR MI?

Arefe günü, Ramazan Bayramı’ndan bir gün öncedir. Bilindiği gibi teravih namazı ramazandan bir gün önce başlar ve bir gün önce biter. Arefe günü teravih namazı kılınmaz.

TEREVİ NAMAZI NASIL KILIR?

Teravih namazını dört rekatta bir selâm vererek kılmak caiz ise de, iki rekatta bir selâm vererek kılmak daha faziletlidir. Bu namazın dört rekatında bir oturup biraz dinlenmek müstehabdır.

Yirmi rekât olan teravih namazı, iki rekatta bir selâm verilerek kılınabileceği gibi, dört rekatta bir de selâm verilerek kılınabilir. Selam verildikten sonra şerife salavat getirilebilir, zikredilebilir veya istiğfar edilebilir. En yaygını salavat getirmektir. (Allahümme salli ala seyyidina Muhammedi-nin-nebiyyil ümmiyyi ve ala alihi ve sahbihi ve sellim) Her iki durumda da namaza devam edilir ve yirmi rekat tamamlanır.

“Niyet ettim Allah rızası için teravih kılmaya, imama uydum” denilerek teravih namazına başlanır. İmam tekbir aldıktan sonra Allahu Ekber diyerek tekbir alınır ve eller bağlanır. Ondan sonra kendi içimizde “Sübhaneke duası”nı okuruz. Subhaneke bitince (cemaat ayakta başka bir şey okumaz) imam Fatiha okur ve bir müddet. Sonra rüku ve secdeler yapıldıktan sonra ikinci rekat kılınır. Burada imam yine açıktan Fatiha ve bir sure okur, rükû ve secde ederek cemaatle birlikte oturur. Bu oturuşta “Ettehiyyatü, Allahümme salli, Allahümme barik ile Rabbenâ” duaları okunarak selâm verilir. Böylece iki rekat kılınmış olur. Ayağa kalkıp belirlediğimiz şekilde iki rek’at kılmaya devam etmekle yirmi rek’at tamamlanmış olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu