Haber

Avusturya Şansölyesi Düzenlemeden Sonra Schengen Bölgesinin Genişletilmesini Önerdi

Avusturya Şansölyesi Karl Nehammer, Bulgar mevkidaşı Nikolay Denkov ile yaptığı görüşmede, “Schengen bölgesinin düzeltilmesi gerekiyor. Düzeltilmeden genişletemeyiz” dedi. sözlerini kullandı.

Bulgar Haber Ajansı’nın (BTA) haberine göre Nehammer, Avusturya’nın başkenti Viyana’da Bulgaristan Başbakanı Denkov ile görüştü.

Toplantının ardından basın toplantısında konuşan Nehammer, “Schengen bölgesinin düzeltilmesi gerekiyor. Düzeltilinceye kadar genişletemeyiz.” söz konusu.

Nehammer, söz konusu tutumun Bulgaristan veya Romanya ile hiçbir ilgisinin olmadığını vurgulayarak, “Schengen bölgesi amacına uygun işlemediği için genişlemesi şu aşamada düşünülemez.” İfadesini kullandı.

Avusturya’nın sınırlarını korumak için Bulgaristan gibi güçlü bir ortağa ihtiyacı olduğunu kaydeden Nehammer, Sofya’ya daha fazla mali destek verilmesi gerektiğini ifade etti.

Filistin-İsrail çatışmasına da değinen Nehammer, İsrail’e desteğini yineledi ve Çarşamba günü Çek Başbakanı Petr Fiala ile birlikte İsrail’e gideceğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu