Haber

Başbakan ve yardımcılığından ayrılan Johnson’ın yeni görevi belli oldu

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiliz tabloid gazetesi Daily Mail’de köşe yazarlığı yaptı.

Meclis’te kurulan komisyonun Kovid-19 döneminde konutunda tutulan partiler nedeniyle yürüttüğü soruşturmanın ardından geçen hafta milletvekilliğinden istifa eden Johnson’ın, Partygate skandalında Meclis’i defalarca yanılttığı belirtilmişti.

Komiteyi kendisini Parlamento’dan atmaya çalışmakla suçlayan Johnson, geçen yıl bir dizi skandalın ardından başbakanlık koltuğundan ayrılmıştı.

DailyMail, İngiltere’nin en renkli siyasetçilerinden biri olan Johnson’ın sitede köşe yazısı yazmaya başladığını bir görselle duyurdu. Gazete, “en esprili ve özgün yazarlardan biri” olarak nitelendirdiği eski başbakanın her cumartesi haftalık yazılar yayınlayacağını bildirdi.

Yayınlanan görselinde hissettiklerini yazacağını söyleyen Johnson, ilk yazısını da kendi kilo verme çabasına ayırdı.

Öte yandan Johnson’ın köşe yazarı olması tepkilere neden oldu. Birçok kişi eski başbakanın magazin medyasındaki pozisyonunun çıkar çatışması riski yarattığını belirtti.

BORIS JOHNSON’UN GAZETECİLİK KARİYERİ

Eski bir gazeteci olan Boris Johnson, 19 Haziran 1964’te New York’ta doğdu. Eton Koleji’nden mezun olduktan sonra Oxford Üniversitesi’nde eğitim gördü.

Johnson’ın 1987’de Times’ta muhabir olarak başlayan gazetecilik kariyeri, daha sonra muhafazakar eğilimli Daily Telegraph’ta yeniden başladı.

Johnson ayrıca 1999’dan 2005’e kadar muhafazakar eğilimli Spectator dergisinin editörlüğünü yaptı. BBC’nin “Sana Haberlerim Var mı” adlı talk şovunda yer aldı.

Johnson’ın siyasi kariyeri, 2001’de parlamentoya seçilmesiyle başladı.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu