Ekonomi

BofA, Walmart için 190 dolarlık hisse senedi fiyat hedefini koruyor, satışların maliyetleri aştığını düşünüyor

Çarşamba günü, BofA Securities, Walmart Inc. WMT’ye (NYSE:WMT) olan güveninin devam ettiğini ifade ederek, perakende devinin hisseleri için Satın Alma notunu ve 190,00$ fiyat hedefini korudu. Firmanın iyimserliği, Walmart’ın dijital reklamcılığı hızla genişletmesi, Walmart Plus üyelik programı ve üçüncü taraf pazar yeri ve sipariş karşılama hizmetleri dahil olmak üzere çeşitli büyüme faktörlerine dayanıyor. Bu unsurların önümüzdeki beş yıl içinde maliyet artışlarını geride bırakarak satış büyümesine katkıda bulunması bekleniyor.

Yatırım şirketi, Walmart’ın çalışan ücretleri, fiyatlandırma, tedarik zinciri, otomasyon ve satış karması girişimlerine yönelik stratejik yatırımlarını uzun vadeli kârlılığı artıracak temel faktörler olarak öne çıkarıyor. Ayrıca Walmart’ın, siparişleri yerine getirmek ve Spark Driver programı da dahil olmak üzere yerel teslimat ağlarını etkinleştirmek için mağazalarını kullanarak birinci taraf ABD e-ticaret segmentinde kârlılık elde etme çabaları, şirketin daha geniş stratejisinin bir parçası olarak vurgulandı.

BofA Securities, Walmart’ın 20 Şubat’ta 2024 mali yılı dördüncü çeyrek kazançlarını, düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) 1,61 dolar ve ABD karşılaştırılabilir satışlarında %2,0 artışla açıklayacağını öngörüyor. Bu rakamlar Visible Alpha tarafından derlenen fikir birliği varsayımlarının biraz altında. Üçüncü çeyrekteki %4,9’luk artışa kıyasla büyümede beklenen yavaşlama, gıda enflasyonunun ılımlı seyrine ve genel mal satışlarında beklenen yumuşaklığın devam etmesine bağlanıyor.

Beklenen yavaşlamaya rağmen BofA Securities, Walmart’ın mali sonuçlarında olumlu sürprizlerin olabileceğini öne sürüyor. Bloomberg Second Measure’ın kredi ve banka kartı işlemleri analizine göre bu beklenti, Walmart’ın dördüncü çeyrekteki güçlü satış ve işlem verilerinden kaynaklanıyor. Bu veriler Walmart’ın performansının tahminleri aşabileceği ihtimaline işaret ediyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu