Ekonomi

Diyarbakır’da 80 milyonluk araç kayyumun emrinde sahiplerini bekliyor

Diyarbakır’da 80 milyonluk araç kayyumun emrinde sahiplerini bekliyor

Milyonlarca araç yıllardır çürümeye terk edildi

Elektrik ve su faturalarının ödenmemesi nedeniyle ele geçirilen araçlar var.

DİYARBAKIR -Diyarbakır’da kayyımların sahip olduğu toplam 80 milyon değerindeki milyonlarca araç, yıllardır çürümeye mahkum edildi. Otopark sahipleri, Adalet Bakanlığı’nın, kayyumlarda bulunan ve hukuki koruma gerektirmeyen el konulan mülklerin tasfiyesine ilişkin düzenlemenin 1 Kasım’dan itibaren uygulamaya geçeceğini açıkladığını ancak herhangi bir gelişme yaşanmadığını söyledi.

300’ü aşkın araç ve 1.500 motosiklet, yıllardır Diyarbakır’daki kayyum otoparkında sahiplerini bekliyor. Değeri 80 milyonun üzerinde olan araçlar çürümeye terk edildi. Otopark sahipleri, yetkililere el konulan araçların ekonomiye kazandırılması çağrısında bulundu.

Yenişehir ilçesindeki kayyum otoparkını işleten Sinan Akak, milyonlarca lira değerindeki araçların otoparklarda çürümesini istemediklerini söyledi.

Otoparkta 300’den fazla aracın bulunduğunu belirten Akak, “Orada 1.500 motosiklet yatıyor. Bu kadar aracın burada çürümesine vicdanımız izin vermez. Çünkü milyonluk araçlar burada çürüyor. Bu bizim için de bir kayıp. bu arabaların burada durması. Sonuç olarak yıllardır yerimi işgal ediyorum.” “Bizi oyalayan araçlar var. Adalet Bakanlığımızdan bu konuda bir adım atmasını rica ediyoruz” dedi.

“Elektrik ve su faturalarını ödemedikleri için araçlarına el konulanlar var.”

Otoparkımızda sadece 300 aracın maliyetinin 80 milyon lira olduğunu belirten Akak, “Otoparkımızda yatan araçların bir kısmı iflas etti, bir kısmına el konuldu. Çok nadir de olsa, Elektrik ve su faturalarını ödemedikleri için araçlara el konuldu. Dolayısıyla bu araçların bir an önce sıcak parayla satılması gerektiğini düşünüyorum.” “Dönüştürülmesi gerekiyor. 300 araçlık, 2 milyonluk, toplam değeri 80 milyonluk otoparkımızda 7 milyonluk araçlarımız yatıyor. O da Diyarbakır’da tek bir kayyım otoparkında. Bunu 81 ile çarparsak. Şaşırtıcı bir rakam ortaya çıkıyor” dedi.

Akak, 10-15 yıldır otoparkta yatan araçların bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Araçların 1 Kasım’da kıymet takdiri yapılıp icra dairesine verilmesinden sonra 15-20 gün içinde satılması gerekiyordu. Ama maalesef 1 Kasım’dan bu yana otoparkımda satış yapılmadı. Biz bundan çok umutluyduk. 1 Kasım’da yürürlüğe giren maddeyi ise hâlâ bekliyoruz. Devlet “Büyüklerimizden bu meseleyi bir an önce çözmelerini talep ediyoruz. Bir araç 5 yıl otoparkta kalırsa ne olur? 1 yıldır otoparkta duruyorsa nasıl? Otoparkımızda 10-15 yıldır bekleyen araçlar var. Bu araçlar çürüyor ve çöpe gidiyor.”

hadimhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu