Haber

Dünya şampiyonu olmak için her gün kilometrelerce yol kat etti.

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde ikamet eden ve her gün 100 kilometre yol kat ederek Hendek ilçesindeki salonda antrenman yapan milli güreşçi Hüseyin Memioğlu dünya şampiyonu oldu. 2023 yılında Yunanistan’da yapılacak Dünya Şampiyonası için kilometrelerce yol kat etmeye devam eden Memioğlu, bu şampiyonada da galibiyeti hedefliyor. Memioğlu, yaşadığı semte bir güreş salonu yapılmasını da istedi.

4-9 Ekim ortasında Bulgaristan’ın Plovdiv kentinde düzenlenen Dünya Veteran Güreş Şampiyonası’na katılan Sakarya milli güreşçisi Hüseyin Memioğlu, 40-45 yaşları 88 kiloda final maçında Fransız rakibini yenerek dünya şampiyonu oldu. Şampiyonluk yolunda Hendek ilçesinde antrenmanlarına devam eden Memioğlu, her gün 100 kilometre yol kat etti. 2023 yılında Yunanistan’da yapılacak Dünya Şampiyonası için kilometrelerce yol kat etmeye devam eden Memioğlu, bu şampiyonada da galibiyeti hedefliyor.

Güreşçi oğluyla antrenmanlarına devam eden Memioğlu, oğlunun başarılı olmasını ve ülkeyi gururlandırmasını istiyor. Babasının iznine uyan Mehmet Memioğlu, kendi kategorilerinde katıldığı maçlarda derece elde etmeyi hedefliyor. Oturduğu semtteki salonun kapasite olarak yetersiz olduğunu vurgulayan ve daha iyi yapılması gerektiğini belirten Hüseyin Memioğlu, güreş branşını daha yukarılara taşımak için elinden geleni yaptığını da ifade etti.

“Her gün yaklaşık 100 kilometre yol kat ederek bu başarıya ulaştım”

Ailece sporla iç içe olduklarını belirten Sakarya Milli Pehlivanı Hüseyin Memioğlu, “Biz bu spora gönül verdik, çağımıza çok değer vermeden güreş hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Antrenmanlarımıza bu salonda devam ediyoruz. Sakarya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Dünya Şampiyonasına bu salonda hazırlandım kondisyon antrenmanlarımı Sapanca’da yaptım Sapanca’da güreş salonumuz yetmediği için her gün yaklaşık 100 kilometre yol kat edip Sakarya’ya geldim. Bu salon hocalarımız ve hocalarımız sayesinde düzgün çalıştırdılar çok iyi çalıştık hazırlandık ve bu sporu burada icra ettik.Hazırlığımız neticesinde Allah bundan sonraki hedefimiz hazırlanarak tekrar dünya şampiyonu olmaktır. sponsorlarımızın desteği ile 2023 yılında Yunanistan’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası için gençlerimize ve tüm arkadaşlarımıza örnek davranışlar sergileyerek güreş branşını daha yukarılara taşımak adına elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz. sporcular. yaparız” dedi.

“Çok iyi çalışıp inandığımız zaman bu iş yapılır, güç başarılı olur”

Kendisi gibi güreşçi olan çocuğuyla 2023 yılında düzenlenecek dünya şampiyonasının hazırlıklarını sürdüren Memioğlu, “Şampiyonluk gerçekten güzel bir şey, anlatılacak bir şey değil. Buradaki genç sporcularımıza tavsiyem şudur. hocalarına teslim olup inanmak.Burada inanmak çok önemli.Çok güzel.Çalışıp inanınca bu iş yapılır zor oluyor.Oğlum Hendek’te liseye gidiyor ve bu kulübe transfer oldu. Yatılı. Şimdi onun hayatı güreş. O kalıyor, ben gidiyorum. Kendisine ve diğer sporcu arkadaşlarıma bu işin yaşı olmadığını söyledik, “İnandıktan sonra olabileceğini gösterdik. Sözümü tuttum, şimdi sıra onlarda diyorum. Boynuz kulakların mutlaka geçmesini istiyoruz, tavsiyemiz o yönde” dedi.

“Sapanca’ya yakışır bir güreş salonunun olması en büyük temennimdir”

İkamet ettiği ilçede detaylı bir salonun olmasını dileyen Memioğlu, “Sapanca’mızda büyük bir eksiğimiz var, her gün buraya gelebilirim ama diğer kardeşlerimiz yani Sapancalılarımızın evlatları bu işe gönül verdiler. Sapanca’dan da büyük şampiyonlarımız oldu, Hakkı Başar başta olmak üzere, Metehan Başar gibi ama böyle büyük şampiyonların çıktığı semtte iyi bir güreş salonunun olmaması, herkesin küçük farkla güreşmesi çok hoş değil. terazi takılıyor, zor şartlarda antrenman yapıyor.İnşallah önümüzdeki yıllarda Sapanca’ya yakışır bir güreş salonu olur.”Şu anda müsait küçük bir salonumuz var ama sporcular bu salona sığamıyor. Çok sayıda sporcu var. Oradaki sporcular salona girmek için can atıyorlar, spor yapmak, güreş yapmak istiyorlar ama salon o kapasiteyi kaldıramıyor” dedi. Oğlu Mehmet Memioğlu, “Babam beni çok gururlandırdı. Bana onun yolundan gitmem için gereken her şeyi gösterdi. Beraber çalışıyoruz, inşallah şampiyon oluruz.” – SAKARYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu