Ekonomi

Fed, SVB’nin iflasının ardından stres testi senaryolarını açıkladı

Fed’den yapılan açıklamada, bu yıl 32 bankanın stres testine tabi tutulacağı, bu bankaların ticari ve konut emlak piyasalarının yanı sıra kurumsal borçlarda artan gerilimle birlikte önemli bir küresel durgunluğa karşı test edileceği belirtildi. pazarlar.

Açıklamada gerilim testleri ile varsayımsal durgunluk senaryoları yer alıyor altındaBankaların dayanıklılığının değerlendirileceği kaydedildi ve söz konusu senaryoların ekonomik varsayımlar olmadığı vurgulandı.

Bu yılki senaryoda, ABD’de işsizlik oranının 6,5 puan artarak yüzde 10 ile zirve noktasına ulaştığı ifade edilen açıklamada, bu artışa ciddi piyasa oynaklığı, şirket tahvili spreadlerinde genişleme, “varlıklarda çöküş” eşlik ettiği belirtildi. Konut fiyatlarında yüzde 36, ticari gayrimenkul fiyatlarında ise yüzde 40 düşüş yaşandı.” Kendisine eşlik ettiği kaydedildi.

Bildiride, değerli ticari operasyonlar veya saklama faaliyetleri yürüten büyük bankaların, beklenmedik temerrütlerle ilişkili potansiyel zararları ileri sürmek için bir senaryo bileşeni içermesi gerektiği belirtildi.

şok senaryoları

Açıklamada, bankacılık sisteminin farklı risklerinin “keşif analizi” yoluyla incelenmesi amacıyla tasarlanan 4 varsayımsal unsurun ilk kez yayınlandığı vurgulanarak, bunlardan 2’sinin mevduatın büyük bir kısmına neden olan fonlama gerilimlerini içerdiği belirtildi. büyük bankalarda hızlı bir şekilde yeniden fiyatlandırılacaktır.

Diğer 2 unsurun ise yalnızca en büyük ve en karmaşık bankalara uygulanacak piyasa şoklarını içerdiği ve bu şokların her birinin, farklı finansal piyasa koşullarında 5 büyük hedge fonun iflasını varsaydığı belirtildi.

Açıklamada, bu koşulların arasında uzun vadeli enflasyona yönelik olumsuz bir görünüm, küresel ekonomik aktivitede düşüş beklentileri ve ABD ile diğer ülkelerde ciddi bir resesyon öngörülerinin yer aldığı kaydedildi.

Açıklamada, keşif analizinin stres testinden farklı olduğu ve şirkete özel sonuçlara odaklanmak yerine daha geniş bankacılık sistemine yönelik ek varsayımsal riskleri araştıracağı ve Fed’in sonuçları Haziran ayında yayınlayacağı kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu