Ekonomi

Gözler ABD borç limiti krizinde

Altın, yatırımcıların ABD borç limiti krizinin çözülmeye yaklaştığına dair sinyalleri fiyatlaması ile yatay seyretti.

Spot altının onsu 1.976 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve orta banka Dolar/TL kuru uygulanarak yapılan hesaplamalara göre gram altın 1.259 TL seviyelerinde.

Cumhuriyetçi ve Demokrat yetkililer, Lider Joe Biden ve Meclis Başkanı Kevin McCarthy’nin Pazartesi günkü toplantısı öncesinde görüşmeler için öne çıktı. İkili Pazar günü görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulunurken, Biden görüşmenin sorunsuz geçtiğini belirtti.

Ancak yatırımcılar, analiz için son tarih yaklaştıkça daha fazla oynaklığa hazırlanıyor. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD’nin ödeme yükümlülüklerini Haziran ortasına kadar ödeyip ödeyemeyeceği konusunda şüpheleri olduğunu söyledi.

Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Ed Moya, “Altın favori bir güvenli liman varlığı olmaya devam ediyor ve borç limiti görüşmeleri sonuçlanmaya devam ederse fiyatlar kolayca 2.000 doların üzerinde istikrar kazanabilir” dedi.

Para politikası tarafında ise son açıklama Fed Lideri Jerome Powell’dan geldi. Powell Cuma günü yaptığı açıklamada, Federal Rezerv’in gelecek ay faiz artırımlarını durdurabileceğini söyledi. Bu açıklamalar, yatırımcıları gelecek ayki faiz artırımı için fiyatlarını düşürmeye sevk ederek değerli metalin yükselişini sağladı.

kozakliajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu