Haber

İş yeri yıkıldı, evinin önünde çalışmaya devam ediyor

İş yeri yıkıldı, evinin önünde çalışmaya devam ediyor

HATAY – Hatay’ın Antakya ilçesinde yaşayan ve depremin çarptığı berber Gazi Gümüş, evi ağır hasar görürken, iş yeri yıkıldığı için evinin önünde çalışmalarına devam ediyor.

Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Anayazı Mahallesi’nde oturan berber Gazi Gümüş’ün evi depremde ağır hasar gördü. İş mahvoldu. Her şeyini kaybeden Gümüş, memleketinden ayrılmayarak eski günlerine dönmek için evinin önünde çalışmaya başladı.

“Bir sandalye buldum, işime evin önünde devam ediyorum”

Anayazı Mahallesi’nde oturan Gümüş, depremde dükkanını kaybettiğini ve herhangi bir malzeme kurtaramadığını belirterek, “Dükkanım yıkıldı. Sandalye buldum. Evin önünde çalışmalarımı sürdürüyorum. küçük çapta çalışıyoruz.Yaşamaya çalışacağız.Bu ev rahmetli annemden bana kaldı.Bu ev de yıkılacak.İşte bu kadar, “Yapabileceğimiz bir şey yok. Tanrıya şükür hayattayız. Ayağa kalkmaya çalışıyoruz.” dedi.

“Tıraş ettiğim arkadaşlarımın çoğu vefat etti.”

Berber Gümüş, kardeşlerinin de desteğiyle konteynerlerde işine devam etmeyi düşündüğünü belirterek, “Şimdi yaz olduğu için bir sıkıntı yok. Yarın kış gelince hayat daha zor olacak. Biz bunun farkındayız. .Düşünmek istemiyoruz.Çünkü alıştık.Yani bu hayatın alternatifi yok.Yani önceden her şeyimiz vardı.Evimiz vardı.Çatımız vardı.Arkadaşlarımız vardı. traş ettiğim arkadaşlarım vefat etti. konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu