Haber

İYİ Parti Milletvekili Akalın: Edirne’nin yaralarını saracağız

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) –Edirne’nin Keşan ilçesi başta olmak üzere güney kesimleri ve kıyı kesimlerinde şiddetli yağış sonrası sel meydana geldi.

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Keşan ilçesi vatandaşlarımızın hem meskenlerine hem de tarım arazilerine büyük zarar verdi.Ölüm olmaması hepimizi çok sevindirdi.Artık yaralarımızı sarma zamanı.Kurbanlar bir an önce ortadan kaldırılmalıdır.Seferber olacağız. Vatandaşlarımızın selden etkilenen bölgelerde hayatın normale dönmesi için elimizden geleni yapmaları için tüm imkanlarımızı kullanacağız” diye konuştu. Kıyı kesimlerde faaliyet gösteren ve işyerleri zarar gören işletmelerimizin kayıpları da AFAD ve KOSGEB işbirliği ile hibelerle karşılanmalıdır. Hasar tespit çalışmaları adil bir şekilde yapılmalı, yaralanan vatandaşların yaraları kredi takviyesiyle değil devletin gücüyle sarılmalıdır” dedi.

Edirne için uyarıların devam ettiğini belirten Akalın, “Bu nedenle sel, ani sel ve olumsuz durumlara karşı vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekiyor. Selden etkilenen vatandaşlarımıza, çiftçilerimize ve bölgemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu