Yaşam

İzmir Depremi Sonrası Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan Açıklama

AFAD’ın verdiği verilere göre, Menderes ilçesi açıklarında sabah saat 08.19’da deprem meydana geldi. 5,1 büyüklükBu deprem ilçeye 5.42 kilometre uzaklıkta meydana gelmesine rağmen vatandaşların büyük bir kısmı tarafından hissedildi ve bir kısmı uykusundan uyandı.

Neyse ki valilikten yapılan açıklamada herhangi bir olumsuz etkinin yaşanmadığı belirtiliyor. Aydın’da deprem olduğuna dair herhangi bir raporun olmadığı belirtildi. Bu değil Prof. Dr. Övgün Ahmet ErcanKonuya ilişkin X hesabından yaptığı açıklamada artçı sarsıntıların hafifleyerek iki hafta süreceğini belirtti.

1-2 güne 4 büyüklüğünde artçı sarsıntı gelebilir ama yıkıcı değil” dedi.

Saat 08.19’da Kuşadası Pamucak Koyu’nun kuzeyinde M5.1 büyüklüğünde deprem yaşandı. Bunun ana deprem olduğuna inanıyorum. Artçı sarsıntılar 2 hafta boyunca azalarak devam edecek. Bir iki gün içinde M4 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı gelebilir. Bu bölgede bu büyüklükte deprem yıkıcı değil . Sorun değil.

İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban’ın Açıklaması:

Merkezi Ege Denizi – Kuşadası Körfezi – Menderes olmak üzere saat 08.19’da meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki #deprem ile ilgili valiliğimize rapor bildirildi. olumsuzluk yok . Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

CNN Türk’e konuşan Prof. Dr. Şükrü Ersoy da dikkat çekici açıklamalarda bulundu:

Çok dikkat çekici bir deprem. Büyük olasılıkla bu önemli bir deprem olmayabilir. Kuşadası Körfezi’nde 2020 yılında ciddi bir enerji kaybı yaşandı ve belki bu deprem onun artçısı bile olabilir. Eğer karada olsaydı belki farklı bir yorum olabilirdi. Büyük olasılıkla 2020 depremlerinin artçısı olabilir. Ayrıca izole bir deprem de olabilir. Yıkıcı bir etkisi olabileceğini düşünmüyorum.

Gelişmeleri aktaracağız.

sarkoyajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu