Teknoloji

Koç Holding, Ford ve LG Ortaklığında Türkiye’de Kurulacak Elektrikli Araç Akü Fabrikası İptal Edildi!

Koç Holding geçen yıl Türkiye’de elektrikli otomobil aküsü üretim tesisi kurulacağını açıklamıştı. Hatta Ford ile birlikte kurulacak fabrika için bu yılın başında Koreli teknoloji devi LG ile ortaklık kurulmuştu. LG, ortaklıktan çekilen SK On’un yerini aldı. Maliyetinin 32 milyar TL olduğu söylenen tesisin Ankara’da kurulup 2026 yılı civarında üretime geçmesi planlanıyordu.

Ancak Türkiye için büyük bir atılım olacak bu tesis için heyecanlı bekleyiş devam ederken bugün yeni bir haber geldi. Koç Holding, akü üretim tesisi yatırımlarını şimdilik durdurdu. vazgeçildiduyurdu.

Gerekçe ise yatırım için zamanlamanın doğru olmamasıydı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla yapılan açıklamada, Ford ve LG ile imzalanan niyet mektubunun feshedildiği ve tesisin iptal edildiği belirtildi. Tesisin Ankara Başşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulması, 45 GWh kapasiteye sahip olması ve Avrupa’nın en büyük akü fabrikalarından biri olması planlandı.

Bu kararla ilgili olarak “ Mevcut elektrikli araç penetrasyonundaki gelişme göz önüne alındığında Pil yatırımı için zamanlamanın uygun olmadığı sonucuna varıldı. ifadeler kullanıldı. Ayrıca dev şirket, elektrikli araç pazarı dinamiklerindeki gelişmelere bağlı olarak batarya hücresi yatırımının gelecekte yeniden değerlendirilebileceğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu