Haber

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen: Ülkede normal giden neredeyse hiçbir şey kalmadı.

CHP İl Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Odaları Komisyonu’nun düzenlediği toplantıya katılan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, “Ülkede ‘Evet, batıdaki örneklerin aynısı’ dediğimiz neredeyse kalmadı. Nereden başlarsak başlayalım, bir yerden başlamalıyız.”

CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Garip Erdoğan, CHP Antalya Milletvekili adayları Aliye Coşar, Ramiz Ataman, Müge Gezginci Uysal, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantıda konuşan Önder Esen, Türkiye’nin geldiği noktanın iç açıcı olmadığına işaret ederek, yeniden toparlanıp çağdaş ülkeler düzeyine gelebilmek için bir an önce herkesin sorumluluk alması gerektiğine işaret etti. Önder Esen şunları söyledi:

“ÜLKENİN NORMAL GİDİŞİNDE HİÇBİR ŞEY KALMIYOR”

“Herkesi dinlediğinizde farklı konuşuyorlar. Sanki hepsinin balı ayrı ayrı damlatılıyor. Ben de bu ortamda öyle hissediyorum; çok dağınık, kirli, harap bir ev… Bazen kendi evlerimiz böyle oluyor.” Burayı temizleyeyim” “Bu kurum da çağdaş nitelikleriyle aynı şekilde çalışıyor” neredeyse kurum kalmadı. Değerli arkadaşlar nereden başlarsak başlayalım bir yerden başlamak zorundayız. Ancak son yıkımdan başlayarak ve onu düzeltmek en doğrusu olacaktır. Son yıkım neydi ve aslında köklü bir yıkımdı, referandumla karar verildi. Ülkedeki hükümet sistemini değiştirmenin bir bileşimiydi.”

Sözde ‘Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi’nin dünyada başka örneğinin olmadığını vurgulayan Başkan Esen, şunları söyledi:

“Dünyada böyle bir örnek yok dedik ve çok geçmeden 6 yıl içinde bunun böyle olduğunu gördük. Buradan başlamak gerektiğini düşünüyorum. Hukukun üstünlüğü, adalet, eğitimde fırsat eşitliği gibi kavramlar. Tüm ideolojilerin olmazsa olmazı olarak bahsettiğimiz gelir dağılımında adalet günümüz karmaşasının ortasında ortadan kayboldu.Hukuk devleti dediğimizde “Hukuk devleti olmaz mı” diyen hukuk devletinin mağdurları oldu. beslemek?” Aslında temel kavramların, erdemlerin ve bedellerin yaşam kalitesini bir bütün olarak artıracak şeyler olduğunu anlatmamız gerekiyor.”

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden parlamenter sisteme dönüş yapılması gerektiğini belirten Esen, bu süreçte sendikal mücadelenin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Sendikaların bazı konuları üyelerine çok iyi anlatmakta zorlandıklarını dile getiren Esen, sendika temsilcilerine seslenerek şunları söyledi:

“Kendi üyelerinize ve dinleyicilerinize anlatmak sizin için çok daha zor, diğer batılı ülkelerden çok daha zor. Çünkü fikirlerimiz çok bastırılmış, yoksulluk ve parasızlıktan, geçim sıkıntısından çok bunalmış durumdayız.. . Aslında hayatımız çok, çok daha fazla, muhtemelen birinci dereceden “Sizi ilgilendiren konularda üyelerinizle ya da işçi kesimiyle kendi maliyetini gerçekleştiremez hale getirildi. Geçim mücadelesi nedeniyle adeta susturuldu. CHP ve hakka, emeğe değer veren partiler elbette yanınızda olacak.”

Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimine giden yolda, alışılmışın dışında kısaltılmış bir kampanya dönemi geçirdiklerini belirten CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Türkiye’nin geldiği noktayı hak etmediğini de söyledi. Cengiz şöyle devam etti:

“ÜLKEMİZ UCUZ İŞCİLİK CENNETİNE DÖNÜŞTÜ”

“Her şeye rağmen bu ülkede kırk yıldır sürdürülen neo-liberal politikaların sonucu olarak gelinen noktada ülkemizin son AKP döneminde ucuz emek cennetine dönüşmüş olması bizleri rahatsız ediyor. Bugün 2017’de değişen rejim neticesinde tüm yetkilerin tek kişiye devri sonucu ekonomiMazlum ülke aynı anda 85 milyonla fakirleşirken, her zaman olduğu gibi bundan en büyük payı emek cephesi aldı.”

Büyük bir heyecanla 14 Mayıs’ı beklediklerini söyleyen CHP Antalya Milletvekili Adayı Aliye Coşar, “Önümüzdeki seçim çok önemli. Sahadayız. Tabii ki çok sıkıntımız var.

Toplantıda konuşan CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Garip Erdoğan, şunları söyledi:

“Bütün bu yaşananlar gerçek olsaydı bilime gerek kalmazdı. Hakikat diye bir şey yoktur. Sadece evrensel bir değişim vardır. Evrensel değişimler arasında biz istesek de istemesek de birlikler tarihsel süreçte önemli bir yere sahiptir. ödedi.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

kozlukajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu