Yaşam

Milletvekili Ali Şeker Kimdir, Kaç Yaşındadır? Ali Şeker’i Merak Edenler

Vatandaşlar, TBMM Milletvekili Ali Şeker’in kim olduğunu merak ediyor. Arama motorlarında araştırmalarını sürdüren vatandaşlar tarafından Ali Şeker kimdir, kaç yaşındadır? sorularına yanıt arıyor. İşte Ali Şeker’in hayatına dair sorular ve cevaplar…

Milletvekili Ali Şeker, son dönemde arama motorlarında en çok aranan isimlerin ortasında yer alıyor.

Ali Şeker kimdir?

Milletvekili Ali Şeker, 8 Nisan 1968’de Sivas’ta doğdu. Babasının adı Gözel, annesinin adı Sultan olup asıl mesleği genel cerrahi uzmanıdır. Eğitimini İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde aldı. Akabinde İşletme Ekonomisi Enstitüsü Hastane İşletmeciliği bölümünden mezun oldu. Meslek hayatında sırasıyla Ağrı Doğubayazıt, Bakırköy ve Büyükçekmece Devlet Hastanelerinde ve Bağcılar, Bahçelievler ve Esenyurt İlçe Polikliniklerinde genel cerrahi uzmanı olarak çalıştı. İngilizce bilen Ali Şeker evli ve 3 çocuk babasıdır.

Ali Şeker Kariyer

İstanbul Tabip Odası’nda çeşitli görevlerde bulundu. Ağrı Doğubeyazıt, Bakırköy, Büyükçekmece devlet hastanelerinde; Bağcılar, Bahçelievler ve Esenyurt ilçe polikliniklerinde Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalıştı. İstanbul Tabip Odası, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Türk Cerrahi Derneği, Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği üyesidir. 2004 yılında CHP İstanbul İl Genel Meclisi üyeliğine, 2005 yılında CHP Büyükçekmece İlçe Başkanlığına seçildi. 2015 yılında yapılan önseçimle İstanbul 3. Bölge’den milletvekili adayı oldu.

25. ve 26. dönemlerde İstanbul Milletvekili seçildi. 26. dönemde Çevre Komisyonu ve AB Uyum Komitelerinde görev aldı.

2018 yılında seçildiği CHP Parti Meclisi üyesi olarak görevine devam etmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu