Haber

Sivas’ta Yamaç Paraşütü Sporu Yaygınlaşıyor

Sivas’ta imkansız olduğu söylenen yamaç paraşütü her geçen gün daha da yaygınlaşıyor.

SİVAS – Sivas’ta yapılamaz denilen yamaç paraşütü, Sivaslılar için adeta bir tutku haline geldi. Bir kez deneyenlerin vazgeçmediği spor, her geçen gün daha da popüler hale geliyor.

Sivas’ta ters rüzgar nedeniyle imkansız olduğu söylenen yamaç paraşütü, bir grup sporseverin katkılarıyla adrenalin tutkunu Sivaslıların vazgeçilmezi oldu. ‘Dünyadaki Mars’ olarak da adlandırılan Emirhan Kayalıkları’nda geçtiğimiz yıllarda yaklaşık 10 sporcunun başlattığı uçuşlara yaklaşık 60 profesyonel sporcu devam ediyor. Amatör sporcular profesyonel sporcular nezaretinde bu heyecanı yaşama fırsatı buluyor. 250 metre yükseklikten kendilerini Sivas’ın serin rüzgarlarına bırakan sporcular, 15 dakikalık uçuşun ardından yerle buluşuyor. Uçuş sırasında macera tutkunları, gökyüzündeki kartpostal gün batımına tanık olma şansı yakalıyor.

İlk kez görenler şok oldu

Sivas’ta vatandaşların yamaç paraşütüne yoğun ilgi gösterdiğini belirten yamaç paraşütü eğitmeni Fatih Şimşek, “Yamaç paraşütü ekstrem bir spor olduğu için vatandaşların ön yargıları var. Kurallara uyulursa bu spor riskli bir spor değil. Kurallara uyduktan sonra araba kullanmaktan farkı kalmıyor. Tüm güvenlik önlemlerini alıyoruz ve uçmaya gelenlerle birlikte tüm güvenlik önlemlerini alıyoruz. Sizi buraya seyretmeye ya da uçmaya davet ediyoruz. Sivas’ta bu spor yeni olduğu için duyanlar şaşırıyor, ilk başta tedirgin oluyorlar. Sosyal medyada paylaştığımız görüntüleri görenler buraya yoğun ilgi gösteriyor, taleplerimiz artarak devam ediyor. Yurt dışından gelen vatandaşlarımız bu spora büyük ilgi gösteriyor. İlk kez uçanlar tedirgin oluyor. Buradan havalandıktan sonra korkacak bir şey olmadığını anlıyorlar. İlk kez uçanların unutamayacağı bir spor ve inişten sonra uçan bireylerin gözlerindeki o heyecanı görüyoruz” dedi.

“Herkese tavsiye ederim”

Yamaç paraşütünü ilk kez yapan Ali Yıldırım, “Sivas’ta böyle bir spor olduğunu sosyal medyadan öğrendim. Buradaki hocalarımıza ulaştım. İl merkezine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta uçuşlar var. 250 metre irtifadan uçuşlar var. Başka illerde de bu tür sporlar yapılıyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu