Ekonomi

VİOP’ta endeks kontratı güne düşüşle başladı

Borsa İstanbulVadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) Aralık ayı vadesi BİST 30Endekse dayalı kontrat güne yüzde 0,1 düşüşle 9.387,50 puandan başladı.

Şubat vadeli endeks kontratı açılış seansında önceki seans kapanışının yüzde 0,1 altında 9.387,50 seviyesinde işlem gördü.

Dün dalgalı bir seyir izleyen endeks kontratı, normal seansını önceki kapanışının yüzde 0,2 altında 9.394,50 puandan tamamladı. Endeks sözleşmesi akşam seansında 9.397 puana ulaştı.

Analistler, küresel borsalarda ABD Merkez Bankası’nın ( BeslediFiyatlamanın güçlenmesiyle karışık bir seyir izlendiğini, politika faizinin beklenenden daha uzun süre sabit tutulabileceğini, bugün tüm gözlerin Fed’in faiz kararına çevrildiğini ifade etti. toplantıdan sonraFed Başkanı Jerome Powellyapacak açıklamalaratercüme edildiğini söyledi.

Fed’in bu akşam politika faizini sabit bırakacağının kesin olduğunu belirten analistler, yılın başında bankanın ilk faiz indirimini yüzde 85 olasılıkla Mart ayında yapacağının tahmin edildiğini söyledi. Açıklanan makroekonomik veriler ve Fed yetkililerinin sözlü yönlendirmeleriyle bu fiyatlamaların mayıs ayında olma ihtimali yüzde 88 olarak görülüyor. Taşındığını belirtti.

Bugün ülkedeki analistler dış ticaret dengesi, yurt dışında Almanya’da şişirmeve ABD’de ADP özel sektör istihdamıBaşta piyasa fiyatı olmak üzere yoğun bilgi gündeminin takip edileceğini belirterek, teknik olarak endeks sözleşmesinde 9.500 ve 9.600 seviyelerinin direnç konumunda, 9.300 ve 9.200 puanlarının ise destek konumunda olduğunu kaydetti.

Bu haber ilk olarak Ekonomi Dünyası internet sitesinde yayımlandı.

habergediz.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu