Teknoloji

2025 Porsche Taycan Açıklandı: Colt’tu, Aygır’a Dönüştü!

Porsche araçlarını yenilerken görsel olarak çok büyük değişiklikler yapmıyor. Alman firma daha çok mekanik anlamda yenilikler yapıyor. 2025 model Porsche TaycanGörünüş olarak çok farklı olmasa da motor gücünde büyük bir farkla birlikte geliyor.

Porsche’nin bu modelde yaptığı iyileştirmeler ile otomobilin motor gücü tam olarak 188 beygir gücü Arttı. Bu motor gücü artışı ortalama bir otomobilin motor gücüne karşılık gelmektedir. Taycan Turbo S toplam 938 beygir güç üretiyor. Bu artışla birlikte aracın 0’dan 100’e hızlanma süresi yalnızca 2,3 saniye olmuş. bu da Taycan Turbo SBu da onu 918 Spyder’ın önünde yer alan en güçlü Porsche otomobili yapıyor.

188 beygir gücü artışı

Otomobilin yeni motoru, dikkat çekici gücüne rağmen boyut olarak önceki modelle aynı hacme sahip. Ayrıca makyajlanan modelin motoru 9 kilogram daha hafif. Yeni Taycan modellerinin her biri yeni bir motorla geliyor. Porschehenüz araçların özelliklerini açıklamadı ancak temel modelin beygir gücü 483 beygir gücüne kadar çıkıyor.

Pil ve şarj kapasitesi de artıyor

Porsche’nin motorda yaptığı değişiklikler oldukça etkileyici olsa da aracın asıl etkileyici değişikliği verimlilik ve menzil alanındaydı. Eski Taycan modeli menzil açısından ciddi şekilde eleştirildi. Şimdilik bu konuyla ilgili bir açıklama yapılmasa da Taycan 4S’in menzilinin ideal şartlarda olması mümkün. 482 kilometre bulabilirsin. Aracın bataryası 105kWh’a ulaşırken net kapasitesi ise 98,6kWh oldu. Ayrıca aracın enerji yenileme kapasitesi artırılarak 400kWh’a kadar büyütüldü. Aracın şarjı, aerodinamik özellikleri ve termal yönetimi de optimize edildi.

Taycan’ın eski modelinde 270 kW olan şarj hızı, yeni modelde 270 kW oldu. 320kW ‘ye yükseltildi. Şirketin iddiasına göre sadece 18 dakikada yüzde 8’den yüzde 80’e ulaşıyor.

haber-konyaalti.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu