İş

Dell ve Nokia telekom ve özel 5G için ortaklığını genişletiyor

ROUND ROCK, Texas ve ESPOO, Finlandiya – Telekom sektöründe değerli bir adım atan Dell Technologies (NYSE:DELL) ve Nokia (NYSE:NOK), stratejik iştiraklerini genişlettiklerini duyurdu. İşbirliği, açık ağ mimarileri ve işletmelere özel 5G kullanım senaryoları geliştirmek için her iki şirketin altyapı çözümleri ve kablosuz iletişim alanındaki güçlü yönlerinden yararlanmayı amaçlıyor.

Anlaşma kapsamında Nokia, Dell’i AirFrame sunucu müşterileri için tercih edilen altyapı ortağı olarak seçti. Bu geçişle birlikte Nokia’nın müşterileri, kademeli olarak Dell’in telekom ağı iş yükleri için tasarlanmış PowerEdge sunucularını içeren altyapı portföyüne geçiş yapacak.

Ayrıca Nokia’nın Dijital Otomasyon Bulutu (NDAC) özel kablosuz çözümü, özellikle uç kullanım durumlarında Dell’in kurumsal müşterileri için tercih edilen özel kablosuz platform haline gelecektir. Dell NativeEdge yazılımıyla entegrasyonun işletmeler için ölçeklenebilir ve kapsamlı bir çözüm sağlaması bekleniyor.

Dell Technologies’in Telekom Sistemleri İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Dennis Hoffman, ortaklığın çağdaş telekom ağlarını ve belirli 5G kullanım örneklerini verimli bir şekilde ölçeklendirme hedefini vurguladı. Nokia’nın baş strateji ve teknoloji sorumlusu Nishant Batra, Dell’in küresel ölçeği ve Nokia’nın mobil ağlardaki uzmanlığı da dahil olmak üzere gelecekteki müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için işbirliğinin karşılıklı faydalarını vurguladı.

Şirketler, Dell Açık Telekom Ekosistemi Laboratuvarı’nda platform ve uygulama testlerine odaklanarak ortak araştırma ve geliştirmeye devam edecek. İşbirliği aynı zamanda Nokia Bulut tekliflerini destekleyen Dell Telekom Altyapı Bloklarındaki iş yüklerinin sertifikalandırılması planlarını da içeriyor.

Bu ortaklık, telekomünikasyon sektöründe bulut hizmetlerine ve özel 5G ağlarına yönelik artan talepleri destekleyebilecek daha açık ve çok yönlü ağ altyapılarına doğru devam eden değişimi vurguluyor. Bilgiler basın bültenine dayanmaktadır.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu