İş

Kazanç çağrısı: Skechers, 2024’teki artışa rağmen 2023 satışlarında rekor 8 milyar dolara ulaştı

Skechers USA Inc. (SKX), küresel çaptaki yüksek talebin ve stratejik pazarlama girişimlerinin etkisiyle 2023 yılı için 8 milyar dolarlık satışla rekor kırdığını duyurdu. Ayakkabı devi, brüt kar marjında ​​da önemli bir artış göstererek %51,9’a ulaştığını bildirdi. Şirketin 5.000’inci mağazası dördüncü çeyrekte açıldı ve stok seviyeleri %16 azaldı. Skechers geleceğe dair iyimserliğini koruyor, toptan satış işinin 2024’ün ilk yarısında toparlanmasını bekliyor ve tüm yıl boyunca hisse başına net kazancın 3,65 ile 3,85 dolar arasında olacağını tahmin ediyor.

Temel Çıkarımlar

  • Skechers, 2023’te 8 milyar dolarlık yeni bir yıllık satış rekoruna ve %51,9’luk brüt kar marjına ulaştı.
  • Doğrudan tüketiciye satışlar artık toplam satışların %50’sinden fazlasını temsil ediyor.
  • Şirket 5.000’inci mağazasını açtı ve 2024’te 140 ila 160 yeni mağaza açmayı planlıyor.
  • Skechers, 4. çeyrekte 1,1 milyon A Sınıfı hisseyi 60 milyon dolara geri satın aldı.
  • Başta Çin olmak üzere Asya Pasifik’te satışlarda ciddi artış yaşanırken, Hindistan’da sıkıntılar yaşandı.
  • Dördüncü çeyrekte brüt kar marjı %53,1’e yükselirken, faaliyet karı bir önceki yıla göre %50 artarak 130,3 milyon dolara ulaştı.
  • Skechers, 2024 yılı için satışların 8,6 milyar dolar ile 8,8 milyar dolar arasında, hisse başına net kazancın ise 3,65 ile 3,85 dolar arasında olacağını tahmin ediyor.

Şirket Görünümü

  • 2024 yılı satış tahmini ise 8,6 milyar ile 8,8 milyar dolar arasında değişiyor.
  • Hisse başına net kazancın 3,65 ila 3,85 dolar aralığında olması bekleniyor.
  • Doğrudan tüketiciye genişleme ve küresel marka varlığına odaklanan sermaye harcamalarının 350 milyon dolar ile 400 milyon dolar arasında olması bekleniyor.

Önemli Ayı Gelişmeleri

  • Toptan satış pazarındaki zorlukların devam etmesi ve 2024 yılının ilk yarısında büyümeye dönüş bekleniyor.
  • Hindistan’ın satışları yüksek enflasyon ve nakliye gecikmelerinden etkilendi.
  • Dördüncü çeyrekte bazı uluslararası pazarlarda stok sıkışıklığı görüldü.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Güçlü ortak ilişkileri ve yenilikçi pazarlama çabaları rekor satışlara katkıda bulundu.
  • Şirket 5.000’inci mağazasını Kolombiya’nın Bogota kentinde açtı ve yeni mağaza açılışlarında değerli büyüme fırsatları görüyor.
  • Doğrudan tüketiciye satış segmentindeki güçlü performansın devam etmesi bekleniyor.

Hanımlar

  • Şirket, İskandinav bölgesinde büyük bir distribütörün satın alınması nedeniyle distribütör satışlarında düşüş yaşadı.

Sorular ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Yöneticiler ilk çeyrekte pozitif bir brüt kar marjı bekliyor ve çift haneli bir faaliyet marjı hedefliyor.
  • Ocak sevkiyatları beklentilerin üzerinde gerçekleşti ve bu da yeni yıla olumlu bir başlangıç ​​yapıldığına işaret ediyor.
  • Şirket, futbol ve basketbol kategorilerinde uzun vadeli büyüme fırsatları görüyor ancak 2024 için bu alanlarda önemli bir büyüme beklemiyor.

Skechers’ın yeni ürün kategorilerinin tanıtılması ve yüksek profilli sporcularla işbirlikleri de dahil olmak üzere stratejik girişimleri, şirketi her zaman başarı için konumlandırmıştır. Markanın Performans bölümünü ve doğrudan tüketiciye yönelik iş modelini genişletmeye odaklanması, güçlü mali sonuçlara da yansıdığı gibi meyvesini verdi. Yeni mağaza açılışları ve stok mevcudiyeti planları ve toptan satış işine yönelik kendinden emin görünümüyle Skechers, gelecek yıl büyümeye hazırlanıyor.

InvestingPro İçgörüleri

Skechers USA Inc. (SKX), etkileyici performans ölçümleri ve stratejik finansal yönetimiyle kanıtlandığı üzere pazarda yer kazanıyor. Şirket, 9,79 milyar dolarlık önemli bir piyasa değeri ve 18,43’lük sağlıklı bir F/K oranıyla sağlam bir finansal sağlık sergiliyor. 2023 yılı 3. çeyreği itibarıyla son on iki aya ait düzeltilmiş F/K oranı 18,29 olup, hisse fiyatına kıyasla şirketin sürdürülebilir faiz gücünü yansıtmaktadır.

InvestingPro İpuçları, Skechers’ın orta düzeyde bir borçla çalıştığını ortaya koyuyor; bu, finansal istikrar konusunda endişe duyan yatırımcılar için güven verici bir işaret. Ayrıca şirketin likit varlıklarının kısa vadeli yükümlülüklerini aşması, devam eden operasyonları ve yatırımları destekleyebilecek güçlü bir likidite pozisyonuna işaret etmektedir.

Hisse senedi performansı açısından Skechers, 52 haftanın en yüksek seviyesine yakın işlem görüyor ve fiyat bu zirvenin %97,59’una ulaştı. Bu, şirketin toplam fiyat getirisinin %34,89 olduğu son üç aydaki güçlü getiriyle tamamlanıyor. Analistler Skechers’ın gelecekteki kârlılığı konusunda iyimser, şirketin bu yıl da kârlı kalacağını ve son on iki ayda zaten kârlı olduğunu öngörüyorlar.

InvestingPro, Skechers’ın potansiyelini daha derinlemesine incelemek isteyen yatırımcılar için bir dizi ek ipucu sunuyor. InvestingPro aboneliğiyle Skechers için 9 InvestingPro İpucu daha mevcut ve bunlar şimdi %50’ye varan indirimle özel bir Yeni Yıl indiriminde. Fırsatı yakalamak için “SFY24Kupon kodunu kullanarak 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde %10 indirim ” “SFY241Kupon kodunu kullanarak 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinizde ek %10 indirimden yararlanabilirsiniz.

Skechers’ın stratejik girişimleri ve finansal ölçümleri, dinamik perakende ortamında gezinmek ve büyüme yörüngesini sürdürmek için iyi donanımlı bir şirketin resmini çiziyor. Sağlam bir temele ve geleceğe yönelik net bir vizyona sahip olan Skechers, başarılı bir yıl daha geçirmeye hazırlanıyor.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

catalca-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu